Til forsiden af EMDR

Kriterier for akkreditering

EMDR Danmarks kriterier for godkendelse som akkrediteret EMDR terapeut. Se iøvrigt skemaet udleveret på grundtræningerne fra del 2 mod akkreditering, som også ligger under fanebladet "Grundtræning i EMDR terapi".

 1. Ansøgere skal være medlem af den nationale EMDR organisation, dvs. Foreningen EMDR-Danmark.

 2. Ansøgere skal have gennemført EMDR grundtræning del 1 og 2 af en anerkendt EMDR Europe akkrediteret træner.

 3. Ansøgere skal have mindst 2 års professionel erfaring, inden de kan blive akkrediteret af EMDR Europa

 4. Ansøgere skal have minimum et års erfaring som EMDR terapeut efter endt grundtræning, inden de kan ansøge om at blive akkrediteret fra EMDR Europe.

 5. Ansøgere skal aktivt være engageret i EMDR supervision og vise, at de mestrer alle områderne i part A, B & C, som beskrevet i EMDR Europe Practitioner Competency-Based-Framework. Dette kræver et minimum af 20 timer klinisk supervision -efter grundtræningen- af en EMDR Europe akkrediteret supervisor.

 6. Ansøgere skal have fremvist det nødvendige antal videoklip, DVD eller in-vivo klinisk EMDR arbejde for supervisor. Supervisor er den fagperson, som vurderer, hvorvidt supervisanden har opnået tilstrækkelige færdigheder i den kliniske anvendelse af EMDR terapi. Her tænkes på håndtering af ressourceinstallation, intervention , dissociation ol. Dette er en måde for supervisor at se, om supervisanden har de færdigheder, som er nødvendige for en akkrediteret EMDR terapeut. Supervisor vurdere derfor, hvad der skal vises som videoklip ud fra skemaet fra EMDR Europe.

 7. Ansøger skal vise en video med en  EMDR session (fra fase 3-7) på en sessionstid.

 8. Ansøgere skal have gennemført mindst 50 EMDR sessioner efter Grundtræningen. Hovedparten af sessionerne skal være bearbejdnings sessioner.

 9. Ansøgere skal have behandlet minimum 25 forskellige klienter efter Grundtræningen med EMDR som en 8 fasers psykologisk behandlingsintervention. Hovedparten af sessionerne skal igen være bearbejdnings sessioner.

 10. Ansøgere skal kunne fremvise 2 anbefalingsbreve, hvoraf det ene skal være fra en af EMDR Europe godkendt supervisor omtalende ansøgerens professionelle anvendelse af EMDR i praksis og det andet fra en fagperson, som kan udtale sig om ansøgerens etiske og professionelle vandel.

 11. Godkendelse kan fornyes hvert 5. år, såfremt der overfor den nationale organisation kan dokumenteres en vedligeholdelse af uddannelse og træning.
  Dette skal man selv være opmærksom på. Jf. kriterier for reakkreditering fastsat af den nationale organisation.

 12. Det er vigtigt at være opmærksom på, at man for at bevare sin akkreditering fortsat skal være medlem af EMDR Danmark. Det er et krav fra EMDR Europe, at alle akkrediterede terapeuter er medlemmer af den nationale forening, da akkrediteringen ellers vil bortfalde.

Når man har opnået EMDR Europe akkreditering som EMDR terapeut har man tilladelse til at anvende EMDR EUROPE’s logo på brevpapir, hjemmeside mv.

Ansøgning sendes til:

Helle Rathenborg

Mellemtoft 10

7500 Holstebro

Mail: psykolog@hellerathenborg.dk

 

Skema til ansøgning om akkreditering

 

Gebyr for sagsbehandling på 600 kr. indbetales på foreningens konto i Danske Bank. Reg.nr.: 1551 – Kontonr.: 7501501.
 

Revideret den 16. marts 2016.

Revideret d. 13 april 2022

 

Revideret ifølge EMDR Europe Practice Sub-Commitee Ratified 3rd November 2013/Warsaw, Poland 03112013

 

 • Info

  EMDR er blevet anerkendt af WHO som en af de bedste behandlingsterapier til behandling af især stress relaterede lidelser, foruden adskillige forskningsundersøgelser har vist, at EMDR er en af mest effektive terapier til behandling af PTSD.

  Læs pressemeddelelsen her

   

 • Kontakt os

  Alle henvendelser bedes rettes til foreningens sekretariat og foreningens sekretær vil sørge for, der bliver svaret på dit spørgsmål


  Foreningens sekretariat: 
  E-mail: info@emdr.dk - svartid: 1-3 dage

  CVR nr. 31927625

 • Høj faglig kompetence

  Når du vælger en EMDR terapeut, vælger du også høj faglig kvalitet.
  Det står EMDR Europes akkreditering for. Klik på ”Find en terapeut” øverst på siden for at finde den EMDR terapeut der er nærmest din adresse.

læs cookie politik