Til forsiden af EMDR

Kriterier for akkreditering

EMDR Danmarks kriterier for godkendelse som akkrediteret EMDR terapeut. Se iøvrigt skemaet udleveret på grundtræningerne fra del II mod akkreditering, som også ligger under fanebladet "Grundtræning i EMDR terapi".

 1. Ansøgere skal være medlem af den nationale EMDR organisation, d.v.s. Foreningen EMDR-Danmark.

 2. Ansøgere skal have gennemført EMDR grundtræning del I og del II af en anerkendt EMDR Europe akkrediteret træner.

 3. Ansøgere skal have mindst 2 års professionel erfaring, inden de kan blive akkrediteret af EMDR Europa

 4. Ansøgere skal have minimum et års erfaring som EMDR terapeut efter endt grundtræning, inden man kan ansøge om at blive akkrediteret fra EMDR Europe.

 5. Ansøgere skal aktivt være engageret i EMDR supervision og vise, at man mestrer alle områderne i part A, B & C, som beskrevet i EMDR Europe Practitioner Competency-Based-Framework. Dette kræver et minimum af 20 timer klinisk supervision -efter grundtræningen- af en EMDR Europe akkrediteret supervisor.

 6. Ansøgere skal have fremvist det nødvendige antal videoklip, DVD eller in-vivo klinisk EMDR arbejde for supervisor. Supervisor er den fagperson, som vurderer, hvorvidt supervisanden har opnået tilstrækkelige færdigheder i den kliniske anvendelse af EMDR terapi. Her tænkes på håndtering af ressourceinstallation, intervention , dissociation ol. Dette er en måde for supervisor at se, om supervisanden har de færdigheder, som er nødvendige for en akkrediteret EMDR terapeut. Supervisor vurdere derfor, hvad der skal vises som videoklip ud fra skemaet fra EMDR Europe.

 7. Ansøger skal vise en video med en EMDR session (fra fase 3-7) på en sessionstid.

 8. Ansøgere skal have gennemført mindst 50 EMDR sessioner efter Grundtræningen. Hovedparten af sessionerne skal være bearbejdnings sessioner.

 9. Ansøgere skal have behandlet minimum 25 forskellige klienter efter grundtræningen som EMDR terapeut (del 2) med EMDR som en 8 fases psykologisk behandlingsintervention. Hovedparten af sessionerne skal igen være bearbejdnings sessioner.

 10. Ansøgere skal kunne fremvise 2 anbefalingsbreve, hvoraf det ene skal være fra en af EMDR Europe godkendt supervisor omtalende ansøgerens professionelle anvendelse af EMDR i praksis og det andet fra en fagperson, som kan udtale sig om ansøgerens etiske og professionelle vandel.

 11. Godkendelse kan fornyes hvert 5. år, såfremt der overfor den nationale organisation kan dokumenteres en vedligeholdelse af uddannelse og træning.
  Dette skal du selv være opmærksom på Jf. kriterier for reakkreditering fastsat af den nationale organisation.

 12. Det er vigtigt at være opmærksom på, at man for at bevare sin akkreditering fortsat skal være medlem af EMDR Danmark. Det er et krav fra EMDR Europe, at alle akkrediterede terapeuter er medlemmer af den nationale forening, da akkrediteringen ellers vil bortfalde.

Når man har opnået EMDR Europe akkreditering som EMDR terapeut har man tilladelse til at anvende EMDR EUROPE’s logo på brevpapir, hjemmeside mv.

Ansøgning og gebyr - se under fanen EMDR supervison/akkreditering


 

Revideret den 13 april 2022 af EMDR Danmark

Revideret ifølge EMDR Europe Practice Sub-Commitee Ratified 3rd November 2013/Warsaw, Poland 03112013

 

 • Info

  EMDR er blevet anerkendt af WHO som en af de bedste behandlingsterapier til behandling af især stress relaterede lidelser, foruden adskillige forskningsundersøgelser har vist, at EMDR er en af mest effektive terapier til behandling af PTSD.

  Læs pressemeddelelsen her

   

 • Kontakt os

  Alle henvendelser bedes rettes til foreningens sekretariat og foreningens sekretær vil sørge for, der bliver svaret på dit spørgsmål


  Foreningens sekretariat: 
  E-mail: info@emdr.dk - svartid: 1-3 dage

  CVR nr. 31927625

 • Høj faglig kompetence

  Når du vælger en EMDR terapeut, vælger du også høj faglig kvalitet.
  Det står EMDR Europes akkreditering for. Klik på ”Find en terapeut” øverst på siden for at finde den EMDR terapeut der er nærmest din adresse.

læs cookie politik