Til forsiden af EMDR

Uddannelse til EMDR terapeut. Se nærmere beskrive under grundtræning i EMDR

 

EMDR grundtræningen består af 3 dele:

1) Del 1 og del 2: Grundtræning 1 og 2.

Der er tale om 2 kursusforløb af 3 dage pr. kursus (21 timer pr. forløb) samt 10 timers supervision individuelt eller i gruppe mellem de 2 kurser.

Undervisningen består af såvel forelæsning som deltagelse/egentræning i øvelsesgruppe.

Når du har modtaget grundtræning 1 og 2 og har modtaget 10 timers supervision har du grundtræningen i EMDR og får bevis på dette.

Derefter kan du, hvis du er medlem af foreningen, dels stå på foreningen EMDR Danmarks hjemmeside under medlemmer, som har gennemført grundtræningen samt benytte dig af EMDR Danmarks logo.

 

På grundtræningerne kan optages psykologer med autorisation og speciallæger i psykiatri, som har særlig træning i psykoterapi. Andre faggrupper skal kunne dokumentere (før ansøging kan blive godkendt), at de er godkendte og medlem af Dansk Psykoterapeut Forening, for på den måde at kunne dokumentere deres faglige og etiske standard. Herudover skal man som minimum have arbejdet svarende til fuld tid i 2 år som psykoterapeut (efter afsluttet psykoterapeut uddannelse og godkendelse af Dansk Psykoterapeut Forening). Vedr. supervision stilles krav om 40 timers dokumenteret supervision, hvoraf de 20 timer kan være i individuel egenterapi.Supervisionen samt egenterapi skal ligeledes være efter godkendt uddannelse. Ansøgning med relevante bilag sendes elektronisk til foreningen EMDR Danmark: Helle Rathenborg, mail:  psykolog@hellerathenborg.dk

 

Foreningen EMDR Danmark (bestyrelsen) har til opgave at sikre, at uddannelsen til EMDR terapeut foregår på et fagligt og etiskt forsvarligt niveau.

2) Del 3: Akkrediteret EMDR terapeut.

Denne del af uddannelsen ligger efter grundtræningen (del 1 og del 2) og indeholder yderligere træning i EMDR terapi, herunder (20timer) supervision videooptagelser af eget arbejde, supervision af dette o.l., samt en vurdering af terapeutens faglige kunnen og etik. (Se under kriterier for akkrediteret EMDR terapeut).

Som akkrediteret EMDR terapeut og medlem af foreningen, kan du stå på EMDR Danmarks hjemmeside på listen over akkrediterede EMDR terapeuter. samt benytte dig af både EMDR Danmarks logo men også EMDR Europ´s logo.

 • Info

  EMDR er blevet anerkendt af WHO som en af de bedste behandlingsterapier til behandling af især stress relaterede lidelser, foruden adskillige forskningsundersøgelser har vist, at EMDR er en af mest effektive terapier til behandling af PTSD.

  Læs pressemeddelelsen her

   

 • Kontakt os

  Foreningens formand:

  Psykolog Hanne Laier Thomsen
  Tlf.nr.: +4528932944

   

  Cvr.nr.: 31927625


  Foreningens sekretariat: 
  E-mail: info@emdr.dk - svartid: 1-3 dage

 • Høj faglig kompetence

  Når du vælger en EMDR terapeut, vælger du også høj faglig kvalitet.
  Det står EMDR Europes akkreditering for. Klik på ”Find en terapeut” øverst på siden for at finde den EMDR terapeut der er nærmest din adresse.

læs cookie politik