Til forsiden af EMDR

Logo HAP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er TAE netværket?

TAE står for ‘Trauma Aid Europe’. TAE er et netværk, som er ansvarlig for at fremme og udvikle EMDR-terapi i forbindelse med humanitært hjælpearbejde i forskellige samfund og grupper, der er ramt af følgerne efter psykiske traumer. Hjælpen ydes i form af undervisning i EMDR til professionnelle, der arbejder med folk, der er traumatiserede efter f.eks naturkatastrofer, terror, krig, forfølgelse og svigt.

 

TAE-netværket findes på såvel nationalt plan som internaionalt plan. I Europa har de nationale TAE organisationer samlet sig i netværket EMDR TAE Europe, der består af en repræsentant fra hver af de nationale EMDR-afdelinger.

 

Visioner for TAE Danmark

TAE Danmark har endnu ikke igangsat projekter med særlig dansk relevans. EMDR Danmarks vision er, at kunne iværksætte et humanitært projekt på Grønland og til dette skal der rejses midler via fonde og økonomisk hjælp til TAE.

Det drejer sig om en indsats overfor traumtiserede børn og voksne i Grønland. Det har det længe været kendt, at der i Grønland findes en forholdsmæssig stor gruppe børn, der har været udsat for incest, omsorgssvigt og anden vold. Volden sker for det meste i familierne. Ofte er der tale om familier, der bor i små samfund på øde, og ufremkommelige steder.

Psykologisk behandling er sparsom, og angivelig særdeles dyr på grund af de store afstande og ufremkommelige beliggenheder. En implementring af EMDR som behandlingsform vil derfor være hensigtsmæssigt på grund af EMDR-terapiens effektivitet, der gør den hurtigere og billigere end andre resourcetunge terapier.

Foreningen er langsomt ved at udvikle dette.

 

For tiden er de vigtige opgaver for TAE:

 • Evaluering af erfaringer i forskellige TAE-projekter.
 • Videns- og erfaringsdeling af den store mængde af vigtig information fra såvel nationale som internationale projekter.
 • Forskning i og undersøgelse af hvilken form for intervention der fakisk virker i TAE-sammenhænge.
 • Lave guidelines for udarbejdelse og gennemførelse af et projekt.

 

Møde i netværket

Kontakten i netværket foregår dels gennem de sociale medier og ved face-to-face-møder to gange årligt. Det ene møde finder sted i forbindelse med den årlige EMDR-konference.

EMDR Danmark deltog i et møde i London i november 2013.

 

Økonomi.

Der er behov for penge til etablering af projekter. I tråd med andre nationale afdelinger planlægger TAE Danmark at give mulighed for at medlemmerne i EMDR-foreningen hurtigt og let kan donere bidrag til organisationen.

 

Hanne Hæsum

 

 

 

 • Info

  EMDR er blevet anerkendt af WHO som en af de bedste behandlingsterapier til behandling af især stress relaterede lidelser, foruden adskillige forskningsundersøgelser har vist, at EMDR er en af mest effektive terapier til behandling af PTSD.

  Læs pressemeddelelsen her

   

 • Kontakt os

  Alle henvendelser bedes rettes til foreningens sekretariat og foreningens sekretær vil sørge for, der bliver svaret på dit spørgsmål


  Foreningens sekretariat: 
  E-mail: info@emdr.dk - svartid: 1-3 dage

  CVR nr. 31927625

 • Høj faglig kompetence

  Når du vælger en EMDR terapeut, vælger du også høj faglig kvalitet.
  Det står EMDR Europes akkreditering for. Klik på ”Find en terapeut” øverst på siden for at finde den EMDR terapeut der er nærmest din adresse.

læs cookie politik