Til forsiden af EMDR

Familiefar på 37 fortæller her om oplevelsens af EMDR behandling i forbindelse med at  have været tæt på at miste sit barn under en hospitalsindlæggelse.

 

Min 5 måneder gamle søn, der er født som hjertebarn, var efter lettere sygdom blevet henvist til Hospitalet for grundigere undersøgelse. Under undersøgelsen på Børneafdelingen går det helt galt og han endte med at få hjertestop for øjnene af min kone og mig selv. De følelser jeg husker at jeg gennemgik og den fysiske reaktion jeg fik og som var helt ude af kontrol var så stærke og uhyggelige, og det var som om tiden stod stille. Lægerne fik ham heldigvis hurtigt genoplivet, men i de følgende 4-5 dage var det stadig et spørgsmål om liv og død, og utroligt hårdt og svært at håndtere psykisk. Derfor var vi ikke i tvivl om at takke ja til at snakke med krisepsykologen på Sygehuset.

De to første samtaler var samtale om følelser, reaktioner og måder at håndtere det svære på, hvilket var nok for min kone, men jeg kunne mærke at for mig var der stadig noget inden i mig, som jeg ikke kunne få ud og jeg var meget bange for at det bare ville blive inde i mit hoved for på et senere tidspunkt at eksplodere ukontrolleret. Det var umuligt for mig at koncentrere mig, sove, slappe af eller tænke ret mange sammenhængende tanker. Følelserne hang udenpå tøjet og jeg var i det hele taget meget sårbar. Jeg var også bange for at holde min søn i armene og når han græd, gik jeg nærmest i panik.

Krisepsykologen foreslog så til anden konsultation, at vi kunne prøve EMDR.
Resultatet var imponerende og denne time til halvanden er noget af det mest fantastiske og overraskende jeg endnu har prøvet i mit liv. Psykologen bad mig lukke øjnene og tænke tilbage til diverse episoder og minder som jeg huskede, såsom tidspunktet hvor min søn fik hjertestop og alt imens fik jeg små prik på mine knæskaller. Oplevelsen af hvordan jeg følte mig let og svævende og jeg havde følelsen af at jeg var passager i min egen krop, mens hjernen bearbejdede alle indtryk uden af jeg gjorde noget som helst.
Hver sekvens var på ca. 10-30 sek., og nogle gange kunne jeg, når jeg åbnede øjnene, huske hvad jeg havde set og nogle gange var det var en hel masse lynhurtige billeder og snapshots, som jeg ikke kunne huske når psykologen spurgte hvad jeg havde set. Jeg kunne mærke hvordan alle traumer kom ud, men også at jeg blev utroligt træt i hovedet og udmattet, men til gengæld utrolig rolig og glad.

Efter endt konsultation var jeg meget træt, men kunne straks mærke en forskel. Jeg følte mig helt rolig og jeg kunne igen slappe af og sove om natten. Efter opfølgning har jeg også kunnet tænke på de episoder, som før behandlingen fik mig til at gå i panik uden at reagere lige så voldsomt som før. Også i min hverdag er jeg stadig rolig og afslappet på en helt anden måde end før jeg prøvede EMDR.
Jeg er stadig utroligt glad for at jeg gjorde det, for det har virkeligt ændret min hverdag og dermed også vores families.
Jeg kan på det kraftigste anbefale EMDR som behandling mod chok og traumer.

37 årig familiefar

 

 • Info

  EMDR er blevet anerkendt af WHO som en af de bedste behandlingsterapier til behandling af især stress relaterede lidelser, foruden adskillige forskningsundersøgelser har vist, at EMDR er en af mest effektive terapier til behandling af PTSD.

  Læs pressemeddelelsen her

   

 • Kontakt os

  Alle henvendelser bedes rettes til foreningens sekretariat og foreningens sekretær vil sørge for, der bliver svaret på dit spørgsmål


  Foreningens sekretariat: 
  E-mail: info@emdr.dk - svartid: 1-3 dage

  CVR nr. 31927625

 • Høj faglig kompetence

  Når du vælger en EMDR terapeut, vælger du også høj faglig kvalitet.
  Det står EMDR Europes akkreditering for. Klik på ”Find en terapeut” øverst på siden for at finde den EMDR terapeut der er nærmest din adresse.

læs cookie politik